top of page

Neden hazır diyetle değil bir diyetisyen ile zayıflamalısınız?

Güncelleme tarihi: 11 Mar 2022

Kaç kez diyet yaptınız?

Peki verdiğiniz kiloları koruyabildiniz mi?


İnternet sayesinde yüzlerce diyet ile kilolardan kurtulma yolunu hızlıca bulabiliyoruz. Ancak hazır diyetler size özel hazırlanmadığı için sonuç aldırsa da sağlığınız üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Üstelik uzun süreli sürdürülemez ve bırakıldığı gibi hızlıca eski kilonuza geri dönersiniz.


Piyasada zayıflama ilaçlarının zararlarını sanırım anlatmama bile gerek yok artık.

Birçok diyet var ancak çoğu size uygun değil. Bu kadar emek verip boşuna kürek çekmek istemiyorsanız mutlaka bir diyetisyenle bu sürece başlamalısınız.


Önce vücudunuzu tanımak gerekiyor. Bunun için detaylı analizlerin yapılması gerekiyor. Ayrıca yeme içme alışkanlıklarınız, günlük hareketliliğiniz de kaydedilmeli. Buna uygun kişisel beslenme planı uygulanmalıdır.


En önemlisi sağlık diyoruz ve mevcut hastalıklarınız varsa bunlar kaydedilmeli ve mutlaka hastalıklarınıza, kullandığınız ilcalara göre uygun diyet programları hazırlanmalıdır.


Beslenme uzmanıyla yapılan diyet size özel hazırlanan programı sayesinde kilonuzu dengeli bir şekilde verirken vücudunuzun da sağlıklı kalmasını sağlar. Ayrıca sayısız deneyeceğiniz yöntemler için harcayacağınız paradan da kar etmiş olacaksınız.


Diyetisyen ile yapılan diyetlerde avantajınız her zaman kontrollü olmanızdır. Ne zaman hızlanmanız gerektiği ya da ne zaman yavaşlamanız gerektiğini yapılan kontroller sayesinde öğrenirsiniz. Diyetisyenler sağlıklı kilo vermenizi sağlamanın yanında verdiğiniz kiloyu korumanızı da sağlar.


Kısacası sadece size özel hazırlanmış diyet programı başarıya ulaşmanızın anahtarı olacaktır.

Ayrıca diyetisyenler sayesinde sadece kilo verip almazsınız. Sağlıklı beslenmek alışkanlığı kazanmak için ya da vücut formunuzu korumak için de beslenme uzmanına danışmanız gerekmektedir.


Kilo almak, kilo vermek, formunuzu korumak ya da sağlıklı beslenmek istiyorsanız ve bunları yaparken zamandan, paradan tasarruf edip sağlıklı kalmak istiyorsanız mutlaka bir diyetisyene başvurun.



45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page
WhatsApp Hemen Ara